Bjud på läcker vegetarisk festmat till nyår. Börja kvällen med bubblande fördrink och tilltugg. Följ sedan upp fördrinken och tilltuggen med en god förrätt:
Lakto-vegetarisk förrätt: Lyxig svampsoppa
Servera gärna svampsoppan i små espresso- eller kaffekoppar.

Foto: Stefan Wettainen
Lakto-vegetarisk varmrätt: Ljummen rissallad med frasiga getostbollar
Denna lakto-vegetariska varmrätt är väl genomarbetad och bjuder på frasiga bollar gjorda av kikärtor och getost. De två olika såserna bidrar med både krämighet och ett vackert utseende. Det gör också det spännande och annorlunda svarta riset.

Foto: Helén Pe
Lakto-vegetarisk efterrätt på nyår: Mjölkchokladmousse

Foto: Helén Pe
Chokladmoussen är superenkel och supergod! Bara hacka choklad och blanda med varm grädde. När blandningen sedan kallnat vispas den snabbt upp till en luftig mousse som toppas med nötter och maränger.
Följ oss på Facebook! Allt om Mat Vego ❤️