Vinturismen är här för att stanna. Allt fler områden har insett att vin, värme och kultur är en fantastisk kombination och i år har du fler resor än någonsin att välja bland.

Svenskarna är ett resande folk och resorna går mer och mer till olika länders vindistrikt. Italienska Piemonte, spanska Rioja och Alentejo i Portugal, där har du några vindistrikt som lockar svenskar år från år. Och fler blir det.

Researrangören Go Slow Travel har Provence som nytt resmål från och med i år.

– För en arrangör som har sina rötter i kulinariska resor kändes beslutet att öppna Provence inte särskilt svårt, säger Stefan Rydén på reseföretaget.

– Denna klassiska mat- och vinregion har länge funnits på vår önskelista och nu kan vi äntligen erbjuda ett program.

 

Go Slow Travel anordnar även mat- och vinresor till Italien, Frankrike och svenska Jämtland.

 

BKWine anordnar också vinresor och i år har de hittat två nya resmål; Languedoc-Roussillon i södra Frankrike och Piemonte i Italien. BKWine drivs av vinskribenten Britt Karlsson och de arrangerar resor till 10 olika ställen och erbjuder även egna resor för den som vill skräddarsy sin resa.

– Jag vill ge deltagarna en unik och minnesvärd upplevelse när de reser med BKWine. Tack vare att jag även skriver om vin så har jag ett helt unikt kontaktnät i vinvärlden, säger Britt Karlsson.

 

Det finns även många andra researrangörer som har vinresor i sitt utbud, några hittar du länkade till höger.