På måndag smäller det, då är det dags för nyhetssläpp på Systembolaget igen.


Med jämna mellanrum
är det lill-julafton för ölälskarna i Sverige. Då släpps nämligen öl-nyheter på Systembolaget och det är fritt fram att testa nya sorter utan att behöva resa utomlands eller be kompisar ta med hem.


På måndag är
det dags igen, då trillar det in sju nya öl i det tillfälliga sortimentet; två lager, tre ale, en porter och en så kallad specialöl.


Uppsalabryggeriet
Slottskällan presenterar sin bocköl, en jubileumsöl som togs fram till bryggeriets 10-årsjubileum förra året. En bocköl är ett starkt underjäst öl och ölet har doft och smak av bland annat honung och apelsin.


Från Belgien
kommer ölet Bons voeux, ett överjäst öl med en alkoholhalt på 9,5 procent. Ölet funkar bland annat till asiatiska rätter och görs av ett bryggeri som funnits sedan 1930. Det finns bara drygt 800 flaskor till försäljning så det gäller att vara snabb!


En annan ny
ale i sortimentet är Sierra Nevada Celebration 2008. Ölen, som kommer från Kalifornien, görs av bryggeriet Sierra Nevada som startades 1980 och var ett de första moderna så kallade mikrobryggerierna i USA. Ölet finns bara i 17 butiker så här kan du vara tvungen att beställa den till din butik.


Liefmans Kriek
är en öl som görs på kornmalt, humle och – körsbär! Ölet kommer från Belgien precis som merparten av fruktölen och smaken och doften domineras av körsbär.


Övriga nyheter:

Brooklyn Black Choclate Stout

Ichtegems Grand cru

Einbecker Winter-Bock


För mer information
om priser och tillgänglighet så kan du klicka på länken till höger.

NUVARANDE Nya öl på Systemet
NÄSTA Mixa en smal soppa