Systembolaget har utsett en ny VD efter avgående Anitra Steen. Den nya VD:n kommer från Arla och heter Magdalena Gerger.

Det är en VD med erfarenhet av några av de mest svenska företagen som tar över styret av Systembolaget, Magdalena Gerger sitter i styrelsen för IKEA och har suttit i styrelsen för Svenska Spel, båda svenska varianter av en internationell marknad. Nu tar hon  ledningen för det svenskaste som finns – Systembolaget.


– Vi har alla en relation till Systembolaget som ger svensk alkoholpolitik ett ansikte. Det känns oerhört spännande att vara en del av företagets fortsatta utveckling, säger Magdalena Gerger.


Gerger har jobbat inom flera utpräglade kundföretag; bland annat inom Procter & Gamble och Nestlé. Nu kommer hon från ett jobb inom Arla där hon jobbat med marknad och innovation – ett område som säkerligen Systembolaget måste jobba hårt med de kommande åren när konkurrensen ökar från internet och försäljning i andra länder.

Men Systembolagets inriktning med att både sälja och varna för alkohol ligger fast, det säger styrelsens ordförande Cecilia Schelin Seidegård.

– Gerger är rätt person att leda Systembolaget in i framtiden – att sälja alkoholdrycker på ett ansvarsfullt sätt, säger Cecilia Schelin Seidegård, som är ansvarig för rekryteringen.

NUVARANDE Ny VD på Systembolaget
NÄSTA Klassiskt gott med oxfilé – och vilket vin du ska dricka till