I oktober 2012 deltar Niklas Edgren i Olympiade der Köche, världens största matlagningstävling för kockar, tillsammans med Fazer Culinary Team. Till vardags jobbar han som matinspiratör på Fazer med att höja nivån på företagets lunchrestauranger i Sverige.

Nu börjar Niklas blogga på Alltommat.se. Följ med honom på resan till tävlingen, inspireras till bättre lunch och lär dig mer om smakdjungelns hemligheter! Spana in nya bloggen Lunchtid.

Vem är du?

– Jag är en helt vanlig kille som är galet intresserad av mat i alla dess former. Jag är gift och har två barn, 16 och snart 10 år, bor i Kumla, är också väldigt intresserad av träning i form av löpning, styrketräning och ishockey.

Vad kommer du att blogga om?

– Mina blogginlägg kommer att vara allt mellan hur ett storkök fungerar med allt vad det innebär att laga mat till mellan 300 upp till kanske 5000 portioner varje dag. Och Olympiade der Köche så klart. Bloggen kommer även att innehålla spännande kombinationer av mingelmat och amuser (mindre förrätter och desserter) samt middagar och bankett.

– Sen har jag även ett helt galet intresse för mat privat. Det kommer att dyka upp energikickar för träningen samt enklare piffning för vardagsmaten. Trendspaningar och en massa matprat.

Vilka läsare riktar du dig till?

– Alla. Både privatpersoner och branschfolk.

 Största utmaningen just nu?

– Att få allting att stämma inför tävlingen.

 Vad bjuder du på om du har middag hemma?

– Jag bjuder gärna på minirätter till förrätt typ lite tapas sedan kan det vara precis vad som helst, allt från en god köttbit till fisk och skaldjur. Det beror lite på vilken tid året det är och vad säsongen har att erbjuda. Till dessert gör vi gärna en brylépudding med bärkompott.

Din blogg heter Lunchtid. Hur ska en bra lunch vara?

– Vällagad, energi- och smakrik, inte för fet samt gärna ska man ha tänkt på alla våra smak- och känselsinnen.

Favoritråvara?

– Hmm svårt men jag väljer något så simpelt som lök för det har jag nästan i all min matlagning som smakbärare. Smaken är det viktigaste av allt!