Sara Wångmar från Lund är ny bloggare på Alltommat.se. Hon pluggar i Lund och försöker få ihop det med CSN, mat och smak. Här är fem frågor till henne och länken till bloggen hittar du längst ner:

Vad ska bloggen handla om?

Pluggkrubb är inte en blogg med bara vegetarisk, glutenfri eller ekologisk mat – det är en blogg med bara god mat. Här vill jag visa att billigt är gott och att enkelt kan vara lyxigt. Och att det går att göra pannkaka på allt.

Vad är så speciellt med studentmat?

Som student behöver man ofta anpassa maten efter livet och inte livet efter maten. Det betyder ofta man väljer mat efter en begränsad budget såväl som tid. Dessa faktorer behöver dock aldrig nödvändigtvis kompromissas med god mat. Det finns alternativ till snabbnudlar.

Vilken är din favoriträtt?

Gills choklad? Annars Pasta. Med pasta i skafferiet kan man med en näve övriga ingredienser skapa en hur god rätt som helst.

Om du var tvungen att välja – förrätt eller efterrätt?

Efterrätt. Helst före varmrätten ifall att jag av någon anledning inte skulle hinna igenom hela måltiden. Tänk om en asteroid skulle slå ner och jag inte hunnit äta min tiramisu?

 

Vilket är ditt bästa matland?

Italien!

 

Har gått bagerikurs

Namn: Sara Louise Wångmar | Ålder: 23 år | Gör: Studerar till Landskapsarkitekt. Tidigare jobbat på diverse restauranger och kafeer. Gått kurser i bageri och chokladkonfektyr | Bor: i Lund

HÄR klickar du för att komma till bloggen.