Nu ska Niklas resa runt i matvärlden

I Niklas Ekstedts nya matprogram kommer han att göra det mesta själv.
– Det blir rätt mycket jag eftersom jag gör både matlagningen och reportagen, säger han.

De nya avsnitten av Niklas mat i SVT blir mer Niklas och mer mat. Han kommer inte längre att stå i en studio och bara laga mat utan ge sig iväg ut landet och världen för att göra matreportage. I det första programmet som visas 3 april reser han till Sivan, en riktigt ostfantast.
 – Hon hade ett enormt ostintresse, lagrade ostar i sitt garage som hon sedan sålde, berättar Niklas för alltommat.se.
Hur smakade osten?
 – Fantastisk, var lite intensiv, lite bitande, jäkligt god.
Varför blir en ost bra om man lagar den i garaget?
 – Den mognar, men i Sverige är vi fruktansvärt dåliga på att lagra våra ostar, man bara skjuter ut ostarna i butikerna utan att den fått mogna ordentligt, säger Niklas.
Niklas kommer även att resa till både New York och Kroatien i de nya programmen.
 – New York är en otroligt bra matstad och just nu så poppar det upp många små innovativa krogar med unga krögare som jobbar med molekylär gastronomi, mycket kemi i matlagningen, berättar Niklas som rekommenderar alla att någon gång resa dit för att uppleva staden.

Här ovan kan du se klipp ur första programmet.

Mer Mat-Niklas

I nya numret av Allt om Mat bjuder Niklas Ekstedt på en smakfull vårmeny. Tidningen finns i  din butik 25 mars.

Tävla och vinn Niklas nya kokbok!