En rolig nyhet för alla som älskar vegetarisk matlagning - nu kan du köpa den populära osten "paneer" färdig i butik. Den är god att äta som den är, marinerad eller i grytor. Ofta känd som en huvudingrediens i den populära indiska grytan Palak Paneer.

Du kanske känner till osten paneer från den vegetariska indiska rätten ”Palak Paneer”. Men paneer kan användas till så mycket mer än så. Den är enkel att tillreda och har en förmåga att fånga upp smaker, vare sig det gäller i en marinering eller i en gryta, ett högt proteininnehåll så att man blir riktigt mätt. Paneer är mager och helt osaltad.

– Denna paneerost från Arla är mycket bättre än tofu, rent smakmässigt, då tofu ibland kan ha en knepig bismak. Väldigt neutral smak gjord på komjölk, säger Allt om Mat:s matredaktör Gunilla von Heland som i veckan provlagade paneerosten.

paneer-ost i butik

Foto: Apetina

Apetina Paneer finns i butik från och med vecka 38. Rek. pris från 29:90 för 225g.

Så gör du egen paneer-ost

Paneer-ost är ganska enkel att göra,  men det tar tid. Här hittar du ett recept.

Vad är paneer?

Apetina Paneer är en mild, färsk ost med få och naturliga ingredienser. Osten har en fast konsistens med en unik förmåga att ta upp smak, vilket ger den perfekta förutsättningar för att användas i grytor och andra varma rätter.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska nyheter och recept: Allt om Mat Vego