Det är inte mycket som slår en grillmiddag ljumna kvällar, men det är lätt att fastna i samma hjulspår. Här ger vi inspiration på en supergod grillrätt, och hur du enkelt varierar den på flera sätt.

K

ött och korv är två saker som ofta hamnar på grillen per automatik. Men variation förnöjer, som bekant. Det är dock inte alltid så lätt att tänka nytt, så att få lite hjälp på traven är ibland det som behövs.

För att få hjälp med att tänka utanför boxen, både när du ska grilla och laga inne i köket, kan du beställa Kökets box! Kökets box är en prenumerationstjänst som kommer varannan månad, fylld med produkter och recept för att kicka igång matinspirationen. Just nu får du dessutom CMore på köpet när du tecknar en prenumeration.

Nystart-Nyhetsbrev

Om du tecknar en prenumeration innan 25/5 får du hem Kökets box med tema Sommarfest, som bland annat innehåller Caj Ps Texas rub salt n’ pepper – perfekt för alla grillkvällar! I receptet nedan från Matplatsen används ruben genom att smaksätta halloumin, mums!

collage-kokets-box

Fräscha och smakrika halloumitacos går hem hos hela familjen!

Grillade halloumitacos

4 port
8 små tortillabröd
400 g halloumi
1 påse Caj P Rub Salt n’ Peppar
60 g bladspenat
3 dl strimlad rödkål
Mangosalsa
Picklad rödlök
Srirachamayo
Koriander
Lime

Gör så här:
• Skiva halloumin i skivor och lägg dem i en påse med ruben. Skaka runt ordentligt.
• Grilla osten i en grillkorg på grillen eller stek i stekpanna.
• Värm tortillabröden och fördela sedan ut bladspenat och strimlad rödkål på bröden.
• Toppa med den varma osten, lägg på lite picklad rödlök, ringla över srirachamayo och strö över koriander. Servera med en limeskiva att pressa över.

Mangosalsa
250 g fryst mango, tinad
1/2 finhackad rödlök
1/2 kruka koriander, hackad
1-2 msk pressad limesaft
1 liten bit chili, finhackad
1/2 tsk salt

Gör så här:
• Blanda alla ingredienser och ställ kallt fram till servering.

Mangosalsa-kokets-box

Mangosalsan är lätt att svänga ihop, och förhöjer hela rätten.

Picklad rödlök
2 rödlökar
saften av 2 limefrukter
1/2 dl äppelcidervinäger
salt

Gör så här:
• Strimla rödlökarna fint och blanda med resten av ingredienserna. Låt stå och dra i minst 15 minuter innan servering.

Variera receptet på 3 sätt

  1. Byt ut halloumin mot grillad aubergine och servera på krispiga salladsblad istället för i tortillas. För att få en helt vegansk rätt kan du toppa med vegansk srirachamayo.
  2. Byt ut halloumin mot grillad fisk, exempelvis torsk, för att få en variant av fish tacos. Servera gärna med skivad avokado.
  3. Byt ut mangosalsan och den picklade rödlöken mot grillade grönsaker. Paprika, gul lök och tomat är tre grönsaker som gör sig bra på grillen.

För att få mer inspiration till din matlagning kan du som sagt prenumerera på Kökets box! Glöm inte att du får CMore på köpet om du tecknar en prenumeration innan den 20/6 – då hinner du även få hem Kökets box med tema Sommarfest!
PS. De första boxarna börjar skickas i slutet av maj. Först till kvarn!