Najas danska smörrebröd

Danskarna är kända för sina smörrebröd – men det är ingen vardagsmat.

– De här smörrebröden är ingenting man har i sin matlåda utan det är såna som man serverar på resturanger. De kallas höjtbelagt smörrebröd, säger Naja Rhen som bor i Danmark. Och Danmark är ju känt för sina smörrebröd, men, säger Naja, det är en myt att smörrebröden är vanlig mat i danska hem.
Här är i alla fall tre förslag på festliga smörrebröd, direkt från Danmark.

Dyrelägarens nattmad – leverpastej med saltkött, sky och rå lök.
Äggemad – med kokt ägg, räkor, majonnäs och krasse.
Hönse-salat-mad – med hönssallad, bacon och tomat.(Hönssallad köper man färdig i Danmark och den består i stort av kyckling, champinjoner, majonnäs, sparris och lite curry, salt och peppar).
Grunden är ett grovt rågbröd bakat på surdeg.
Klicka här så får du ett recept på danskt surdegsbröd.

Viktigt att bröden ser goda ut.

Har du något bra mattips? Mejla in till oss på alltommat.se!