Mumsiga tilltugg, grillad fläskfilé i helgens meny

En svalkande melondrink är perfekt i sommarvärmen.

Fortsått sedan med lätta och läckra små aptitretare, en god grillad fläskfilé och till sist delikata franska flarn.
Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till menyn.

Fördrink

Melondrink

Tilltugg

Gurkkanapé

Dillscones med lax

Hilltop Gewürztraminer Sauvignon Blanc 2007 (5332) Ungern, 55 kronor.
Kul, kryddig, torr med nästan lite parfymerad smak. Servera det
ordentligt kylt till sconesen.

Varmrätt

Grillad fläskfilé med mortadella, grillade grönsaker och timjansky

Campolieti Ripasso 2006 (6792) Italien, 85 kronor

Ett pålitligt och utmärkt karaktärsfullt rödvin med god frukt och
krydda. Smakrikt med finess.

Dessert

Färskt aprikosflarn

Castelnau de Suduiraut 2005 (3690) Frankrike, 159 kronor (37,5 cl)
Ett sött, simmigt, läckert vin med torkade aprikoser, knäck och
brylépudding i smaken.  Som gjort för den här typen av dessert.