Mums med musslor och baconlindad gös

Helgens njutning blir fullkomlig med denna trerätters-komposition med vintips av Gunilla Hultgren Karell.

Förrätt

Etas musselmacka

Att dricka till:
Westmalle Dubbel (1540) Belgien, 23:50 (33 cl)
En mörk öl i smakrik, lite syrlig, kryddig stil. Russin, bröd och
rostade toner  i smaken.

Varmrätt

Baconrullad gösfilé med smakrikt mos

Att dricka till:
Fleur du Cap Chardonnay 2008 (2015) Sydafrika, 83 kronor
Ett vitt vin med drag av exotisk frukt, kryddiga toner och lång, rik
eftersmak.

Dessert

Päron med vanilj- och kardemummasås

Att dricka till:
Graham´s Six Grapes (8045) Portugal, 106 kronor
Portvin med söt, fruktig, fyllig smak med inslag av katrinplommon och
örter.

Gunillas vin

Följ vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell i  hennes vinblogg på VinVin.se