Morberg gästspelar på restaurang

Nu kan du provsmaka tv-kockens egen lyxmeny på restaurang Rival i Stockholm.

Brödet är bakat i huset, glassen är hemkörd och älgen har han skjutit själv. Allt kryddat med personlig charm, som flödar över publiken.
Skådespelaren och tv-kocken Per Morberg är självklar i huvudrollen när han gör entré från det öppna köket och tar greppet på hela pjäsen.
I nystrukna vita kockkläder och ett charmigt småleende arbetar han sig igenom lokalen, levererar en kort monolog vid varje bord och möts av förtjusta blickar.

Första numret i showen är en grovmalen laxtartar som kommer till sin rätt på en lysande ”dansk” kavring. Älgwallenbergare är inte huvudnumret, men färsen är så finmalen att det är vad man tänker.
Morberg vill ha ett grövre uttryck i älgkalvsfärsbiffar, men samspelet med skogens champinjoner är ändå mycket lyckat, förstärkt av statistduon lingon & gurka.

Tredje numret är en vacker äppelkaka, men kanske har honungen fått för stor roll mot äpplena, för det blir lite för sött.
Det är en stark ensemble, både kökskören och matsalsbaletten, som stöttar stjärnan Morberg, när han är lite uppspelt, skärrad och virrig av premiäranspänning.
Redan vid extranumret, de små pralinerna till kaffet, är han en avslappnad underhållare redo för kvällens andra föreställning.

 

Ps. Här kan du köpa Morbergs förkläde i läder

Morbergs lyxiga meny

Förrätt
Tartar på kallrökt regnbågslax med örter på kavring.

Varmrätt
Älgkalvsfärsbiffar på hemskjuten älg med gräddig skogschampinjonsås.

Dessert
Äppelkaka med hemkörd glass.

NUVARANDE Morberg gästspelar på restaurang
NÄSTA Gunillas favoriter