Alltommat.se-bloggaren och kändiskocken Monika Ahlberg bärgade guldet för sina kokböcker vid The Gourmand World Cookbook Awards i London på söndagen.

Det har blivit många kokböcker genom åren för Alltommat.se-bloggaren och tv-kocken Monika Ahlberg. Redan hennes första, "Rosendahls trädgårdskafé", blev en stor succé. Och framgångarna har fortsatt.

Hoppades på guld

I dag uppmärksammades Monika Ahlberg internationellt för sina kokböcker vid The Gourmand World Cookbook Awards.
Redan innan hon åkte till London hoppades Monika på att det var guldet hon skulle komma hem med från prisutdelningsceremonin.
– De var väldigt ihärdiga i att övertala mig att komma till London, så jag hoppas ju att det tyder på en hög valör, sa hon till Alltommat.se på lördagen.

Var inte beredd

Och visst hade hon rätt. Det blev guld. Men trots det blev Monika Ahlberg mycket överraskad under festligheterna. Hon vann nämligen i en helt annan  kategori än den hon trodde:
– Jag var inte beredd! Jag satt och väntade på den klassen jag trodde att jag var nominerad i när jag ser bilden på mig! säger Monika på telefon direkt från festligheterna i England.
– Då knuffar Richard Juhlin mig i sidan och säger att jag måste gå upp på scenen och ta emot mitt pris.

Tung klass

Av någon anledning hade juryn flyttat Monika Ahlberg till en annan kategori än den hon först var nominerad i. Men champagne-experten Richard Juhlin, som är på galan i sällskap med Monika, räddade situationen och fick upp henne på scenen.
Vet du varför de ändrat?
– Nej. Men jag vann i en av de absolut finaste klasserna, "Best celebrity chefs cookbook in the world", så det känns fantastiskt roligt!

NUVARANDE Monika Ahlberg vann guld för sina kokböcker
NÄSTA Omega-3-bluffen avslöjad