Monika Ahlberg strör guld över påsken

Lagar tårta med äkta guld i TV4:s stora påskprgram.

Höjden av lyxig påskfest blir det när Monika Ahlberg bjuder in till stor påskbuffé i Monikas Mat på TV4 på torsdag kväll.
– Det blir äkta bladguld på tårtan – det är vad jag kaller verklig flärd, säger tv-kocken och kokboksförfattaren till Alltommat.se

Guld är vackert för ögat

I tv-programmet Monikas Mat har vi lärt känna kocken och matkreatören Monika Ahlberg och hennes läckra och vackert upplagda rätter.
Ikväll är det dags för en repris av hennes påskspecial som sädes också i söndags, en hel timme sprängfyllt med allt som hör hela den långa påskhelgen till.
I fokus finns ett klassiskt örtinbakat påsklamm med persiljepotatis och honungsslungade morötter.
Den spektakulära guldtårtan är en final som heter duga.
Men är det verkligen gott att äta guld?
– Ha ha, nej det smakar nog inte så mycket egentligen – men det är så vackert! Och en vacker upplevelse för ögat förhöjer också smaken, säger Monika.

Rockar loss på ägg

Förutom påskfestmåltiden kommer hon också bjuda på tjejbrunch.
– Påsken är en så härlig helg eftersom det är så många lediga dagar. Man hinner umgås med både familj och vänner, säger hon.
I programmet kommer hon också att hälsa på konditorn Jan Hehd som trollar fram tuppar, höns och ägg i marsipan.
– Och så rockar jag loss rejält på ägg!
Hur kommer du själv att fira påskhelgen?
– Det blir ett äkta ”påskalamm” tillsammans med goda vänner hemma. Och jag har inte bestämt något än, men jag tror säkert att det blir en tjejbrunch också!

Monikas favoritsillar i påsk

Pestosill

Citron- och honungssill

TV4, Monikas Mat, skärtorsdag kl 21.00 (repris från i söndags).