Den årliga festen för vinskörden i den lilla staden Marino utanför Rom, gick nästan enligt planerna i år. För många blev festen en himmelsk tillställning, för borgmästaren ett pinsamt mirakel.

Traditionen i staden är att en gammal väggbrunn under festiviteterna ska ändras från att strila vatten till att erbjuda vin, skriver TimesOnline. I år trängdes festdeltagarna framför brunnen i väntan på att vinet skulle komma, och tio minuter för sent än utsatt tid började det gurgla i rören, men inget vin kom ut i brunnen. I stället började hemmafruar i de intilliggande husen känna en svag doft av alkohol och fick en överraskning när de vred på kranen där vinet rann som vatten.

Genant för borgmästaren

En generad borgmästare för staden Marino, Adriano Palozzi, förklarade att någonstans längs med rören hade rörmokarna gjort ett litet kopplingsfel och vinet rann ut i fel system, ut till de intilliggande kranarna istället. Felet rättades snabbt till men många hann fylla kannor och kar med vin.
 – Det här historien kommer sent att glömmas, sa borgmästaren om det här årets mirakel.
Alla var inte så nöjda, en hemmafru uppger för Roms stora tidning, Il Messaggero att hon höll på att fylla på en hink med tvättvatten när vinet kom.
 – Vin är gott att dricka men inte tvätta med.
 

Gammal tradition

  • Marino är en liten stad utanför Rom och de är kända för sitt vita vin.
  • Festivalen kallas Sagra Dell’Uva och varje festival serveras 3000 liter vin ur brunnen, som funnits sedan 1600-talet.