Midsommarens stora buffé

Christina Asplund står bakom årets stora midsommarbuffé.

Midsommar för mig är att träffa goda vänner och äta en god måltid ute med traditionell matjessill, potatis och gräddfil eller som här med en förberedd buffé, som serveras kall.
Det är perfekt för trevligt midsommarmingel. Rätterna kan lätt dubbleras om gästerna är många.

Här är recepten:

Laxpuckar med honungsdressing

Kryddig fläskfilé med nudelsallad och limedressing

Matjesfrestelse

Räkpajer

Fylld potatis med citronsillsröra

Och en liten dessert i glas:

Jordgubbs- och mangodessert

 

”Mat är min passion”

Namn: Christina Asplund.
Ålder: 53.
Bor: Göteborg.
Arbetar: Frilansande matjournalist med hushållslärarexamen.
Bäst med mat: Mat är en passion för mig, speciellt att kombinera smaker, färg och form på ett njutbart sätt. Min förhoppning är att maten ska attrahera och locka läsaren till att våga prova något nytt. Grunden är – det enkla är det goda och det tröttnar man aldrig på. Och gärna med lite finess.