Middagstips: 6 recept på goda och krämiga gratänger

En gratäng är lätt att tillaga och sköter sig själv i ugnen, dessutom passar den perfekt när man är trött och behöver få maten klar snabbt. Vi tipsar om sex stycken riktigt goda och krämiga recept med allt ifrån kassler och lax till köttfärs och kyckling.

Pastagratäng med kyckling, salvia och parmesan

Pastagratäng med kyckling, salvia och parmesan

Foto: Lisa Björner

Pastagratäng med kyckling är en rätt som passar hela familjen och som går lätt att förbereda. Recept hittar du här.

Tacogratäng

Recept på tacogratäng.

Foto: Per Ranung

Gott recept på tacogratäng. Bra rätt när man har ris över. Gratängen kan göras vegetarisk med quorn- eller sojafärs. Recept hittar du här.

Krämig kasslergratäng med pasta – allt i en form
kasslergratäng

Foto: Helén Pe

Enkelt och gott! Kasslergratäng passar perfekt i matlådan och kan dessutom göras i dubbel sats och frysas in. Recept hittar du här.

Krämig fiskgratäng med sej och skogschampinjoner

fiskgratäng-med-svamp

Foto: Linda Prieditis

Krämig fiskgratäng med sej och skogschampinjoner. Det går även bra att använda annan vit fisk som t ex torsk. Recept hittar du här.

Palsternacksgratäng med köttfärstopping

Palsternacksgratäng med köttfärstopping

Foto: Helén Pe

Palsternacksgratäng med köttfärstopping gillas av både stora och små. Byt ut palsternackan mot rotselleri eller morötter som variation. Recept hittar du här.

Laxgratäng med fänkål, purjolök och dragoncrème

Laxgratäng med fänkål, purjolök och dragoncrème

Foto: Stefan Wettainen

Laxgratäng med fänkål, purjolök och dragoncrème är lyxig och klassisk bjudmat. Potatispurén kan göras 2–3 timmar före servering. Recept hittar du här.

Läs också: 7 goda recept på vegetarisk lasagne – både enkelt och lättlagat