Letar du efter enkla recept på extremt snabblagade middagar? Här har vi samlat lite inspiration på middagar som inte tar mer än 10 minuter. Perfekt när du verkligen inte vill lägga tid på matlagningen.

V

ad lagar du till middag när du bara har 10 minuter på dig? Vi frågade några medarbetare, kockar och matskribenter!

 

När jag bara har 10 minuter på mig, då kokar jag färskpotatis, öppnar en burk matjesill, ställer fram gräddfil och klipper lite gräslök. Färdig middag! /Charlotte Jenkinson, matskribent och bloggare

middag på 10 minuter

 

När jag bara har 10 minuter på mig, då gör jag en omelett och lägger i det som finns i kylskåpet. Gärna tomater, riven ost och någon färsk örtkrydda t ex basilika. /Cecilia Lundin, matredaktör på Allt om Mat 

mat under 10 min

 

När jag bara har 10 minuter på mig, då lägger jag skivade rödbetor, rensad böckling och skivad rödlök på rågbröd. Över det ringlas senapsdressing. /Catarina Bennetoft, matskribent

middag under 10 min

 

När jag bara har tio minuter på mig, då kokar jag pasta, tärnar tomater och mozzarella och ringlar över olivolja och salt. Jättegott, och ungarna älskar det! /Anna Grandin, layoutare på Allt om Mat

snabb sommarmat

 

När jag bara har 10 minuter på mig, då kokar jag pasta i kycklingbuljong, rör ner en flaska passerade tomater och häller i kikärter. Sedan i med de färska örter som finns kvar i trädgården, t ex oregano, basilika eller timjan. /Gunilla von Heland, matredaktör på Allt om Mat

mat på 10 minuter

 

När jag bara har 10 minuter på mig, då kokar jag
spagetti och tillsätter olivolja, citron, persilja och svart-peppar. Klart! Bara att riva lite parmesan över. /Tom Sjöstedt, gourmetkock

middag under 10 min

 

När jag bara har 10 minuter på mig, då kokar jag färska fyllda pastakuddar, hackar tomater och örter och blandar med olivolja, salt och peppar. Toppa med parmesanost. /Lena Söderström, matskribent 

snabb middag

 

När jag bara har 10 minuter på mig, då gör jag en wrap. Bre hummus på ett tortillabröd. Stek halloumi. Lägg grönsaker i bitar och halloumi på brödet och rulla ihop! / Gunilla von Heland, matredaktör på Allt om Mat

snabb middag

NUVARANDE Middagstips! 8 snabba middagar på under 10 minuter
NÄSTA Slow Juicer – 3 bästa juicemaskinerna (bättre än råsaftcentrifug)