Letar du efter enkla recept på extremt snabblagade middagar? Här har vi samlat lite inspiration på middagar som inte tar mer än 10 minuter. Perfekt när du verkligen inte vill lägga tid på matlagningen.

V

ad lagar du till middag när du bara har 10 minuter på dig? Vi frågade några medarbetare, kockar och matskribenter!

 

Pasta pronto: Fräs 150 g pancetta i en stekpanna tillsammans med 1/2 strimlad purjolök. Ta av från värmen. Koka 500 g färsk spagetti enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara lite av kokspadet. Vänd ner pastan i stekpannan. Rör i 2 äggulor och tillsätt ca 1 dl kokspad. Riv över 50 g parmesanost och krydda med 2 krm nymald svartpeppar. 


 

Omelett. När jag bara har 10 minuter på mig gör jag en omelett och lägger i det som finns i kylskåpet. Gärna tomater, riven ost och någon färsk örtkrydda t ex basilika. /Cecilia Lundin, matredaktör på Allt om Mat 


 

Fisk på rågbröd. När jag bara har 10 minuter på mig, då lägger jag skivade rödbetor, rensad böckling och skivad rödlök på rågbröd. Över det ringlas senapsdressing. /Catarina Bennetoft, matskribent


 

Pasta med tomat & mozzarella. När jag bara har tio minuter på mig, då kokar jag pasta, tärnar tomater och mozzarella och ringlar över olivolja och salt. Jättegott, och ungarna älskar det! /Anna Grandin, layoutare på Allt om Mat


 

Pastasås med kikärtor. När jag bara har 10 minuter på mig, då kokar jag pasta i kycklingbuljong, rör ner en flaska passerade tomater och häller i kikärter. Sedan i med de färska örter som finns kvar i trädgården, t ex oregano, basilika eller timjan. /Gunilla von Heland, matredaktör på Allt om Mat


 

Grön böngryta (4 pers): Strimla 2 paprikor. Låt 2 burkar vita bönor rinna av. Lägg paprika och bönor i en gryta och häll över 500 g krossade tomater, gärna med chili. Låt koka utan lock ca 5 min. Smula 200 g fetaost över grytan och servera med bröd.

 


 

Pasta med parmesan. När jag bara har 10 minuter på mig, då kokar jag spagetti och tillsätter olivolja, citron, persilja och svart-peppar. Klart! Bara att riva lite parmesan över. /Tom Sjöstedt, gourmetkock


 

Färskpotatis med sill. När jag bara har 10 minuter på mig kokar jag färskpotatis, öppnar en burk matjesill, ställer fram gräddfil och klipper lite gräslök. Färdig middag! /Charlotte Jenkinson, matskribent och bloggare


 

Pastakuddar med tomater och örter. När jag bara har 10 minuter på mig, då kokar jag färska fyllda pastakuddar, hackar tomater och örter och blandar med olivolja, salt och peppar. Toppa med parmesanost. /Lena Söderström, matskribent 


 

Wrap med hummus. När jag bara har 10 minuter på mig, då gör jag en wrap. Bre hummus på ett tortillabröd. Stek halloumi. Lägg grönsaker i bitar och halloumi på brödet och rulla ihop! / Gunilla von Heland, matredaktör på Allt om Mat

NUVARANDE Middagstips! Snabba middagar på under 10 minuter
NÄSTA Slow Juicer – 3 bästa juicemaskinerna (bättre än råsaftcentrifug)