Vem blir Årets Mat-Instagrammare 2018 – var med och rösta!

Nu är röstningen avslutat. Vinnaren presenteras 9-11 november på matmässan Sthlm Food & Wine-mässan.

 

Wow vilket stort intresse för Allt om Mat:s Instagrampris 2018! Flera tusen följare och läsare har hört av sig för att nominera sina favoriter. Vi har diskuterat, skrollat, bläddrat och vägt på guldvåg och till slut kommit fram till tio finalister. Nu är det upp till er läsare och följare att rösta fram en vinnare!

 

Här är alla nominerade:

@citroncest.blogg.se

Citroncest
Svenskan Louise Laurenius som bor i Milano och instagrammar på engelska. Snygga och frestande bilder, cirka 90% vegetariskt.

 


@mykitchenstories.se

Kitchnen stori
Camilla Hamid, receptkreatör och hemkunskapslärare som också bloggar på koket.se. Bästa bak- och dessertblogg, matbloggspriset 2016. Vackra bilder på frestande gofika; bullar tårtor kakor pajer och pannkakor.

 


@portionenundertian

Portionenundertian foto fredrik werner

Foto: Fredrik Werner

Dietisten Hanna Olvenmark bjuder på inspirerande snålmat och recept som kostar högst 10 kronor per portion att laga.

 


@cashewkitchen

Cashewkitchen portrait print

Agnes Cecilia Gällhagen, receptkreatör, bloggare och matfotograf i Piteå. Stillsamma rustika vackra matbilder som gör att man längtar hem till köket på landet.

 


@vegokak

Vegokak
Annie Månsson lagar lättlagad vegetarisk mat, ofta vegansk. Stilrena färgrika bilder oftast plåtade uppifrån. Recept som lockar till matlagning.


 

@missmarzipancom

Missmarzipan family kopia
Bakom kontot Miss Marzipan hittar vi Marisa Alvarsson, kokboksförfattare, AD och matfotograf. Plantbaserade recept, bullar, pizzor och veganska sötsaker som får det att vattnas i munnen.

 


@100kitchenstories

100
Paulina Suonvieri bloggar och instagrammar vegetariskt, ofta också veganskt och rawfood. Härliga frukostar, fika, vegankladdkakor, bliss balls och bilder från resor.


@foodgeekzsisters

Systrar
De skånska systrarna Evelina och Emmy instagrammar om sund och smakrik mat utan pekpinnar. Personlig bildstil och varierad frestande mat chiapuddingar, fisktacos och storkok om vartannat.


@maryresi

Mary
Maryam Madaresi bloggar och instagrammar på svenska och persiska om persisk mat. Spännande rätter presenteras i färgrika och personliga bilder.


@taskedenditdukommer

Seden
Sofia Felding i Malmö presenterar varierade rätter, ofta med asiatiska influenser, alltid fotade stilrent och snyggt i en grå bowl mot svart underlag.


Vad är Årets Mat-Instagrammare?

Allt om Mat:s pris som lyfter inspirerande Instagram-konton om mat! Med det ständigt ökande intresset och ökande kvaliteten på matbilder vill Allt om Mat premiera ett extra inspirerande konto.

Priset delas ut i Allt om Mat:s monter på mässan Sthlm Food & Wine 9-11 november. Då presenteras också vinnaren av Allt om Mat:s stora pris och vinpriset Gyllene Glaset.

Förra året vann Julia Tuvesson med instagramkontot @tuvessonskan.