Toppkocken Mathias Dahlgren och hans högra hand, Martin Berg, vill nå ut till en bredare publik. Och öppnar rågbrödsbageri i Smörkringlans gamla lokaler i Stockholm.

Mathias Dahlgren och Martin Berg lanserar under våren Green Rabbit, ett projekt för att nytänkande matupplevelser ska nå ut till en bredare publik.

Första steget är ett rågbrödsbageri under samma namn, i korsningen Tegnérgatan och Döbelnsgatan i Stockholm.

Martin Berg, partner i det nya bolaget och Mathias högra hand under de senaste 13 åren, kommer att bli ansvarig för det nya varumärket Green Rabbit och det kommande rågbrödsbageriet som man hittar i Bageri Smörkringlans gamla lokaler, där det bakats bröd i mer än 80 år.

– Äntligen! Både jag och Mathias har länge längtat efter att göra riktigt god mat tillgänglig för fler personer, nu är det dags. Med rågbrödsbageriet kan vi möta en ny publik och samtidigt erbjuda en ny produkt som värnar om den svenska brödkulturen, säger Martin Berg i ett pressmeddelande.

Bageriet kommer först och främst att baka högkvalitativt rågbröd för försäljning men även andra bröd gjorda på andra svenska spannmål. Bageriet kommer att ha en enklare servering och försäljning av take-away produkter.