I annonssamarbete med CRèME BONJOUR

Plockmat är perfekt festmat. Bäst gillar vi när man hittar enkla recept som är lätta att laga, men ser lyxiga ut på bordet. Och som smakar fantastiskt. Här är sex enkla och festliga recept från Landleys Kök och Zeinas Kitchen.

Tillsammans med Crème Bonjour bad vi två av Sveriges största matkreatörer – Landleys kök och Zeinas Kitchen – att skapa festlig plockmat där färskost är en central smakbärare.

– Till snittar och smårätter passar färskost perfekt eftersom man sparar tid och kladd, säger Madeleine Landley som ofta använder färskost i matlagning. Hon har skapat fem lyxiga tilltugg till festen. Till dessa har hon valt att använda klassikerna Gräslök och Pepparrot samt de tre nya smakerna Soltorkad Tomat, Oliv & Örter och Bacon & Lök.

Dekorativa och smarriga bresaolatulpaner med soltorkad tomat snurrar du enkelt ihop. De kan också förberedas dagen innan.

De vackra strutarna av bresaola kan göras dagen innan och förvaras i en ask. Innan servering spritsar du i Crème Bonjour Soltorkad Tomat och dekorerar med en kvist oregano.

Gurkrullar med pepparrot och räka

När det ser snyggt och lyxigt ut men är supersimpelt att sno ihop. Då är det som bäst. De här rullarna kommer att göra succé vid plockbordet.

Fräscha snittar med smak av pepparrot. Här får man både krispighet och krämighet, en lagom munsbit till bubblet. Alla färskostar från Crème Bonjour är dessutom laktosfria.

Minisliders med bacon och lökcreme

Bacon och lök är en smakkombination som verkligen passar en burgare. Madeleines söta små minihamburgare (även kallade sliders) har toppats med just det. Perfekt mingelmat!

Bröden till dina sliders kan du köpa, eller göra som Madeleine och baka dem själv.

Zeinas Kitchen har tagit fokus på en festlig vårbuffé när hon tagit fram sina spännande recept. Den här maffiga, vegetariska smörgåstårtan har en självklar plats på buffébordet. Huvudingrediensen är färskostar från Crème Bonjour.
– Man kan göra hur mycket som helst med färskost. Det finns verkligen en smak för alla. Min favorit just nu är soltorkad tomat, så god att bre på mackan eller blanda ner i pastasåsen, säger Zeina.
Alla färskostar från Crème Bonjour är också laktosfria, vilket är extra bra när man har gäster på besök!

Zeina har skapat en smörgåstårta i helt ny tappningmed Crème Bonjours färskostar – vegetarisk och fräsch. Påsken (och festen) är räddad!

De frasiga smördegspirogerna är inspirerade av de grekiska ostpirogerna flaounes, som ofta serveras vid påsk. Naturell färskost och sesamfrön ger pirogerna sin härliga smak. Och du tillagar dem på ett litet kick.

Frasiga och goda. Pirogerna är superenkla att göra och passar bra som tilltugg till festen. Du kan äta dem både varma och kalla.

Påskbordets huvudperson ägget serverar Zeina med spritsad färskost med smak av Crème Bonjour Oliv & Örter. Man kan även variera med andra smaker.

Man kan göra hur mycket som helst med färskost, det är bara fantasin som sätter stopp. Här ägghalvor med Oliv & Örter.

Blir du inspirerad? Här hittar du ännu fler spännande recept med färskost, för både fest och vardag.

NUVARANDE Matbloggarna tipsar: enkla, plockiga recept som lyfter festen
NÄSTA Fredagsgourmet! Krämig pasta med grillade grönsaker | Hallonkompott