Markus bästa grilltips

Marcus Aujalay, 37, krögare och kock i TV4 Nyhetsmorgon.

  • Använd tändrör. Investera i ett tändrör som gör att kolen har perfekt glöd innan du börjar grilla.
  • Se till att köttet inte är för blött. Har du marinerat i olja så torka av med ett papper innan du lägger på köttet på grillen.
  • Diska aldrig gallret. Om man diskar gallret bränner köttet fast på grillen. Man ska göra rent gallret med stålborste när gallret är varmt. Torka av med en trasa och gnid in gallret med lite olja.

Gott på grillen

Koreansk fläskkarré

  • Fläskkarré
  • 1 flaska koreansk stark chilisås

Gör så här: Rör ner de kryddor du gillar och marinera fläskkarrén, tillsätt vinäger eller citron för lite mer karaktär.

Muffins på grillen

  • Shake and bake – muffinsmix

Gör så här: Häll shake and bake muffinsmix i formar och tillsätt vatten. Ställ på klotgrillen med lock och grädda på indirekt värme. Populär efterrätt som är snabb och enkel.