Maria Grave:”Jag inspireras av gamla klassiker”

Maria Grave ligger i hårdträning ingör tävlingen Årets Konditor.

Vilka tävlingsmoment ingår i Årets Konditor?
– Vi ska göra en våningstårta för 50 personer, tio praliner i krokan och två olika desserter.
Har du börjat uppladdningen ännu?
– Absolut, jag tränar så mycket jag hinner. Det gäller att hitta ett tidschema som funkar, så allt blir klart på de sju timmar som tävlingen håller på.
Årets tema är ”Retro”, vad betyder det för dig?
– Jag tänker 60-70-tal, både när det gäller design och ingredienser.
Är det kanske dags att ge prinsesstårtan en chans?
– Det skulle det kunna vara, fast i så fall i ny tappning. Jag tror på att använda klassiker som inspiration och sen skapa en egen blandning av nytt och gammalt.
Är retro en trend som du tror kommer ute på våra vanliga konditorier också?
– Det kan man nog säga, kunderna vill ha klassiska bakverk men i en modern, lättare version.
Finns det något som absolut inte säljer längre?
– Smörkräm är helt ute, det vill ingen ha längre.

 

Fakta

Namn: Maria Grave.
Ålder: 42.
Gör: Konditor, driver G Chocolat i Göteborg och Margaretas Bröd & Bakverk i Mölndal
Sommarfavorit: En stor hemgjord glass
Aktuell: Finalist i Årets konditor 2008.