Bästa nyheten för både äggallergiker och veganer – nu kan även ni få njuta av goda maränger! Utan varken ägg eller gelatin passar dessa de flesta. Och ersättaren? Bönor.

Äggersättaren är lika enkel som den är otippad – med spadet från bönor eller kikärter kan du skapa fluffiga frasiga maränger! Och svaret på frågan alla ställer sig är: nej, marängerna kommer inte smaka böna ;)

Maränger utan ägg – gör så här:

  • 3/4 dl kikärtsspad (spad från vita bönor fungerar också)
  • 1/3 krm vinsyra (du hittar detta vid kryddhyllan i de flesta affärer)
  • 1 dl strösocker

Vispa ihop kikärtsspadet med vinsyran hårt. Efter ett par minuter uppstår mjuka toppar, då är smeten redo att fyllas på med socker. Rör ned ca en matsked i taget och vispa hela tiden tills du har en blank smet som du kan hålla upp och ned.

Grädda marängerna i mitten av ugnen ca en timme på 100 grader.

NJUT!