Lyxkrögare tror på mer budgetmat

”Kockar måste laga billigare mat” säger krögare till världens bästa krog El Bulli.

Tapas och barmat kommer att få ett uppsving tack vare den globala finanskrisen.
Det tror stjärnkocken Ferrán Adriá som driver den prestigefyllda restaurangen El Bulli i spanska Katalonien.
– Kockar måste börja laga bra mat till en billigare peng, säger han på websajten svenskamagasinet.nu.
– Det är de traditionella luncherna och finkrogsbesöken som får stryka på foten när folk väljer att äta allt fler måltider hemma.
– Kockens största utmaning just nu ligger i att uppnå en bra meny till ett lågt pris.
Även om det serveras exklusiv restaurangmat på El Bulli, så lagas det billig och bra vardagsmat i köket.
– Mitt köksteam äter dagligen mat för 1,50 euro per person, berättar Adría och menar att man kan laga bra mat hemma för 2 euro per person.

Har tre stjärnor

Namn: Ferrán Adriá
Ålder: 47.
Gör: Kock med egna trestjärniga restaurangen El Bulli i spanska Cala Montjoi.
Aktuell: Ständigt, en halv miljon människor köar varje år för att äta på hans krog, men endast 8 000 får chansen. Krogen har funnits sedan 1983.

Läs mer på www.elbulli.com