Lillian ska skapa möten

Nu startar matstafetten ”Matens ursprung” och LIllian är först ut.

Vem har dragit i gång kampanjen ”Matens ursprung”?
–  Några av eldsjälarna i organisationen Min mat, ett gäng matentusiaster som vill öka kunskapen och medvetenheten om svenska råvaror runtom i landet.
Vad betyder det att du är först ut med stafettpinnen?
– Det handlar om en rikstäckande kampanj för att stärka banden mellan bonden och konsumenten. Och jag är den första i en lång rad bönder, som går ut på torg eller skördefester för att prata om lokal- och närproducerad mat.
Varför är det viktigt att bönder och konsumenter möts?
–  För att öka förståelsen för hur maten blir till. Kanske kan det leda till att fler konsumenter sätter press på sina handlare att ta in mer när- och lokalproducerat i sina butiker.
Vad producerar du själv på Sammels gård?
– Det är en liten gård, men vi har ägg, potatis, grönsaker, äpplen och vi gör honung. Så här års har vi också ljuvliga hösthallon.

Är bonde

Namn: Lilian Samuelsson.
Ålder: 50.
Gör: Bonde, driver Sammels Gårdscafé & butik i Bertshult, 3 mil utanför Göteborg.
Aktuell: Först ut med stafettpinnen ”Matens ursprung”.