Leilas bästa grilltips

Leila Lindholm, 33, kokboksförfattare och programledare för ”Leila Bakar” i TV4 PLUS.

  • Grilla med lock – köttet blir saftigare.
  • Satsa på helstekt – grilla en hel entrecote eller laxsida. Använd köttermometer för att veta när köttet är färdigt.
  • Rök köttet – klipp en eller två kvistar enris och lägg på glöden när du grillar – och så på med locket.

En gino på grillen

  • Vit choklad
  • Jordgubbar
  • Kiwi
  • Banan

Gör så här: Skiva jordgubbar, kiwi och banan, toppa med riven vit choklad. Paketera efterrätten i portionsstora foliepaket. När man grillat klart lägger man på paketen på eftervärmen.

Sweetchili-marinad med ingefära

  • 3 msk chilisås
  • 2 msk japansk soja 2 vitlöksklyftor
  • 1 tumstor bit ingefära

Gör så här: Späd ut chilin med sojan, riv i vitlök och ingefära. Passar perfekt till jätteräkor, fläskkött eller kyckling.