Lättlagat med Maud

TV-kocken Maud Onnermark gillar recept med bra råvaror och så lite krångel som möjligt.

Maud Onnermark är känd för sina läckra och lättlagade recept. För oss har hon valt en rätt med kalvfärsbollar och bred bandpasta som går bra att göra färdig i förväg.
–Sedan är det bara att värma och koka pastan, säger Maud.
Färdig tomatsås förenklar också matlagningen.
– Välj en god, klassisk tomatsås.Det finns flera bra.

Mauds recept bygger på bra råvaror, som gärna väljs efter säsong. Och så lite krångel som möjligt.
–Jag försöker göra det enkelt. Det folk har ont om i dag är tid, men man vill ju ändå laga god mat.
Maud Onnermark är utbildad hushållslärare men började direkt efter sin examen att arbeta i provköket på tidningen
Allt om Mat. Tydligheten har gått som en röd trådgenom åren. Hon har också arbetat med frågeservice och hjälpt matlagningsintresserade att söka orsakerna till att något gått fel i köket. Kalvfärsbollar är ett recept
som är hämtat ur Mauds senaste bok, med menyer som passar för både vardag och fest.
–Jag försöker tänka på att det inte får vara för mycket krångliga ingredienser och att noga visa hur man går till väga, säger hon.