Lättlagad kalvschnitzel med mycket festkänsla

I ljuvliga januari bjuder vi på en lättlagad och relativt snabb festmeny. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till rätterna.

Förrätt

Lyxiga laxkorgar

Att dricka till:
Neetlingshof Sauvignon Blanc 2008 (28006) Sydafrika, 84 kronor.
Friskt, aromatiskt vin med nässlor, lime och fläder i smaken. Lättsamt
och elegant.

Varmrätt

Kalvschnitzel med parmesanmos, citrusglaserad tomat och lök

Att dricka till:
Val delle Rose Morellino di Scansano 2007 (2347) Italien, 75 kronor.
Uttrycksfullt rödvin med körsbärsfräschör, lätt krydda och fin friskhet.

Dessert

Chokladglass med karamelldoppad frukt

Att dricka till:
Muscadel Red (8308) Sydafrika, 88 kronor.
Sött starkvin med inslag av russin, citrus och choklad. Läcker avslutning tillsammans med glassen.