Lättlagad helgmeny med härliga smaker från Medelhavet

I helgens meny tar vi in de italienska dofterna i köket. Kombinerat med franska viner och en final med glass och italiensk lilkör får smaklökarna en härlig resa.

En trerättersmeny med mat och dryck i Medelhavsanda blir en perfekt inramning till helgen. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till menyn. 

Tapenaderundlar
Laurent Miquel Chardonnay Viognier (2144) Frankrike, 67 kr

En ren, frisk smak av frukt och med aptitreande syra.

Ugnsbakad fiskfilé med smak av Medelhavet
Morgon  (5106) Frankrike, 87 kr

Ett lätt vin med mjuk och köbärsliknande smak, som man gärna kan servera lite svalt till fisken.

Glass i kaffe med chokladsås
Sambuca  (nr 70603) Italien, 247 kr
Ett litet glas sambocca ger en fin knorr till glassdessserten