I landet där lådvinet har blivit en stor succé så lanseras nu vin på PET-flaska. Japp, vi talar om Sverige så klart! Den 1 april kan du köpa vin på PET. Mycket talar för att det blir en succé.

Det finns tre stora fördelar med att köpa vin på pet-flaska; det är lätt att transportera till butik, det är lättare att bära för dig som kund och flaskan är miljövänlig eftersom den kan återvinnas. Dessutom är risken att flaskan går sönder minimal.

Det är två vinproducenter som lanserar sina viner i pet-flaska, australiska Mitchelton och franska Paul Sapin. Det franska företaget Paul Sapin är inte bara vintillverkare utan är dessutom stora inom förpackningar och buteljerar årligen uppemot 40 miljoner flaskor – nu även i PET-varianten.

PET är en form av plast och i vinvarianten så består flaskan av tre lager, två i plast och ett i nylon. Det innebär att syret hålls borta från vinet och inte förstör det. Hållbarheten kan dock inte garanteras lika länge som i glasflaskorna, den rekommanderade hållbarheten är 12 månader.


Hur det smakar?
Ja, det bestämmer du själv men vingruppen har druckit och ger goda omdömen. Kolla betygen nedan!

Länkar

 

Nya förpackningar funkar – lådvin är poppis

 

Testa vitt vin – till räkor