Att frukosten är dagens viktigaste mål hävdar ju många, och för en del familjer är det enda måltiden på dagen då alla hinner samlas. Passa på då att göra frukosten till något speciellt - här är goda förslag som passar både till vardag och till helg.

Visst gör den eleganta gurksmörgåsen frukosten lite trevligare? Den som vill kan drömma sig bort från frukostbordet till afternoon tea på Downton Abbey – det är någonting med trekantsformen och de bortskurna kanterna som skapar en lyxig känsla.

Du behöver:

 50 g Philadelphia Naturell Original

1 tsk gräslök

4 tunna skivor av ljust bröd

120 g tunt skivad gurka

Gör så här:

1. Blanda gräslöken i Philadelphian.

2. Bred brödskivorna med Philadelphia och lägg på gurkskivorna. Garnera gärna med svartpeppar.

3. Toppa smörgåsarna med andra halvan av brödet. Om önskas, ta bort kanterna på brödet och skär i trianglar och servera.

philafaxer1

Ibland så krävs det något matigt, rejält för att starta dagen på rätt sätt.  Vi har tagit fram Energimackan, men tycker du ska testa vår Krispiga smörgås också:

Du behöver:

1 st Fazer Rågkullor

Philadelphia Grillad Paprika (hittar inte bland produkterna?) eller Paprika och Lök

1/2 avokado

1 tomat

1 msk rostade pumpakärnor

Svartpeppar

Flingsalt

Gör så här:

1. Bred Philadelphia på brödet.

2. Mosa avokadon lätt med en gaffel och lägg på brödet.

3. Toppa med skivad tomat och pumpakärnor. Krydda med salt och peppar.

philalyxighelgny

Det är helgmorgon och det finns några skivor härlig lax kvar sedan gårdagkvällens supé  – slå till på vår lyxiga helgmacka! Den går på ett kick att fixa och du står dig garanterat fram till lunch.

Du behöver:

1 st Fazer Rågmust

Philadelphia Original

Skalet av en halv citron + några droppar saft

1 skiva kallrökt lax

2 rädisor

1 msk finhackad gräslök

Gör så här:

1. Smaksätt Philadelphia med lite pressad citron och finrivet skal.

2. Bred på Philadelphia på brödet

3. Lägg kallrökt lax och rädisor på brödet.

4. Toppa med skivade rädisor och gräslök.

 

Här hittar du fler goda tips för brunch och du missar väl inte chansen att vinna en resa med ditt bästa frukostögonblick? 

Hoppas de här goda mackorna inspirerat dig till att vara med och tävla  – fundera på vad som är ditt bästa frukostögonblick och föreviga det så kan du vinna frukost på sängen i Oslo, Köpenhamn, Helsingfors eller Stockholm! Läs mer om tävlingen här.

Behöver du ännu mer inspiration har vi samlat en triss i goda mackor här, men vi vill också tipsa om Energimackan! Är du hungrigare eller har sovit förbi frukosttiden kanske brunch är ett bättre alternativ – här finns massa av goda snabba tips.