Läsarnas bästa menyförslag

Fem av våra läsare har valt ut sina egna helgmenyer från alltommat.se. Här är deras förslag.

Annika Karlsson från Kungsör förslog den här menyn:

Dillscones med lax

Varm sallad med chilimarinerade wokade räkor
 
Mandarinmousse i sitt skal

Jessica Svensson i Malmö tyckte den här menyn var den bästa:

Till förrätt börjar jag med en kokos- och limesoppa med kyckling och "tankarna samt dofterna får mig att missas tillbaka till mina år jag bodde i Bangkok"

Till huvudrätt är det aldrig fel med härlig grillmat som grillade lammracksspjäll med coleslaw därtill och "här blir det till att njuta av den svenska sommarkvällen utomhus"

Till efterrätt avslutar jag med en snabb tiramisú och "tankarna flyger iväg till min senaste resa till norra Italien och det fantastiskt vackra området runt Comosjön"
 

Anette Persson från Eslöv vill tipsa om den här menyn:

Förrätt: Laxtartar med pepparrotsgrädde på pumpernickelbotten,
Lax och pepparrot till förrätt! Det sätter fart på smaklökarna, gärna med en snaps till.

Varmrätt: Kyckling m grillad paprika och mozzarella,
Jättegod och fräsch rätt som jag har gjort och bjudit på när vi hade gäster, jag serverade tagliatelle till, blandade vit och grön.

Dessert: Färsk frukt med yoghurtsås
Ingenting slår färsk frukt, speciellt efter både för- och varmrätt.

Malin Löving från Huskvarna skulle servera den här menyn:

Förrätt: isländsk räkcocktail

Varmrätt: Halstrad röding med pepparrotssmörsås och potatis-och
jordärtskockspure.

Efterrätt: Bärconsomme med färska bär och madeleinekaka
 

Och Ewa Giannini från Stockholm föredrar den här kompositionen:

Förrätt: Broccolisoppa med rostade solroskärnor

Varmrätt: Risotto på kantareller med grillade kalvfiléer

Efterrätt: Chokladtårta

Vann bok

Alltommat.se utlyste en tävling där man med sin bästa helgmeny kunde vinna Monika Ahlbergs "Monikas bästa menyer för sommaren." (Prisma) Här är vinnarna i den tävlingen.