Långkoket på väg tillbaka

Mässarangören Lotta Hultén tror att det är dags för långkokets återkomst. 2009 längtar vi efter rustik mat på bra råvaror.

Vilka trender ser du i dagens mat-Sverige?

– Jag tror långkoket och det rustika är på väg tillbaka. Kålen är en råvara som säkert kommer att få en ”revival”.

Finns det fler glömda råvaror?
– Absolut, på mässan kommer vi att ha duktiga kockar som lyfter fram råvaror de tror speciellt på.

Vad händer mer på mässan?
– Vi presenterar handplockade produkter inom både mat och dryck från kvalitetsinriktade leverantörer. Genom möten med leverantörer, kockar och andra passionerade matproffs ska besökarna få med sig kunskap som gör att de kan laga ännu godare mat själva.

Är smaken det viktigaste med maten?
– Ja, för den hör nästan alltid ihop med bra råvaror och hälsosam mat. Men inte nödvändigtvis med dyr mat.

 

Namn: Lotta Hultén.
Ålder:
47.
Gör:
Mässarrangör.
Aktuell: 
Med "Passion för mat",
en mässa för alla som gillar
att laga mat, i Göteborg 6–8 mars.