Lammstek blir festens favorit

Helgens, eller trettonhelgens, huvudrätt är en läcker lammstek som blir mångas nya festfavorit. Till dessert en fräsch apelsindessert.
Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till rätterna.

Förrätt

Crostini med auberginekompott och hummer

Att dricka till:
Rotari Brut Riserva 2004 (7567) Italien, 98 kronor.
Ett friskt bubbel med citrus och bröd i smaken. En mycket bra
aptitretare.

Varmrätt

Lammstek med rödvinskokta linser & blomkålspuré

Att dricka till:
Château de Ségur 2006 (3134) Frankrike, 87 kronor.
Rik, koncentrerad smak med generös fruktighet, örter och lätt peppriga
drag.

Dessert

Apelsindessert

Att dricka till:
Samos 2007 (8323) Grekland, 89 kronor.
Sött vin med öppen, intagande smak som påminner om citrusfrukter,
honung och blommor.