Färskpotatis blir gott på nästan alla sätt. Men att grilla den sätter en extra krydda på smaken. Ett perfekt tillbehör till allt annat gott!

När du grillar färskpotatis kan du antingen grilla den direkt på grillen, trä den på ett spett eller lägga den i ett foliepaket med smör, lök och annat gott.

Förkoka gärna färskpotatisen innan du lägger den på grillen.

 

Färskpotatis i foliepaket

  1. Skiva kokad potatis och lägg i ett folieark. Strö lite flingsalt och fördela kryddsmör på potatisen.
  2. Förslut paketen och lägg direkt på grillen till dess att smöret smält och att potatisen är varm.

För fler smaksättningar se recepten nedan.

 

Färskpotatis på spett

  1. Trä på små kokta färskpotatisar på spett och pensla med olja så att de inte fastnar på grillen.
  2. Grilla potatisspetten på direkt värme 2–3 min på varje sida till fin färg.
  3. Lägg grillspetten och smaksätt gärna potatisen efter tyckte och smak. Så som exempelvis genom att ringla över citron- och persilje­olja. Strö över flingsalt.

 

Färskpotatis direkt på grillen

  1. Ringla oljan över den nykokta potatisen.
  2. Lägg den på grillen och grilla runt om, ca 15 min.

 

Bli experten vid grillen – köp vår populära grill-bok till extrapris för dig som är prenumerant. Läs mer och köp här.

grillboken

NUVARANDE Laga färskpotatisen på grillen
NÄSTA Kryddsmör på fem goda sätt