En stor vinundersökning bland 4 000 kvinnor visar att det är kvinnorna som väljer vin i familjen. Och att det är priset som avgör vilket vin de väljer.


De 4 000 kvinnorna
svarade på frågor om sina preferenser i vin och den gamla sanningen att det är vitt som gäller visade sig vara helt fel – de flesta valde rött vin framför vitt och rosé.

Undersökningen genomfördes i Storbritannien, USA, Tyskland, Japan och Frankrike och visade bland annat att kvinnorna i undersökningen drack vin för att de tyckte om smaken – 79 procent tyckte vin var gott.

Robert Beynat från företaget Vinexpo som genomfört undersökningen säger till Decanter.com, att det mest förvånande var att kvinnor i så stor utsträckning valde rött vin före vitt, de flesta inom vinvärlden har trott att det var tvärtom.

Undersökningen visar också att det är kvinnorna som väljer vinet i familjen, hela 80 procent av kvinnorna i Storbritannien uppger att det är de som handlar vinet i familjen och att priset är den viktigaste faktorn vid valet av vin.


Kvinnorna i undersökningen
uppgav att de drack vin i genomsnitt en gång i veckan och att de inte ville ha annonser som riktade sig direkt till kvinnor.

Det var inga svenska kvinnor med i undersökningen.

Länkar

 

Här har du 37 nyheter – alla är röda

 

Rött vin mot viktproblem?

 

Rött vin till lamm – perfekt i påsk

NUVARANDE Kvinnor gillar rött
NÄSTA Rödvin kan hjälpa till att hålla vikten