Vill du göra ett riktigt ölfynd? Testa Systembolagets julrea.

Precis som i de vanliga butikerna så är det rea på julvarorna på Systembolaget och just nu kan du få toppen-öl till riktigt bra priser. Vi har gjort ett urval, de flesta finns i ganska små volymer så ska du fynda så får du skynda!

 

Ayinger Winter-Bock (11319), 50 cl, Tyskland, 6,7 %, 23,90 kronor
Tysk kvalitetsöl med söta, dova smaker. En riktig vinterfavorit som du kan njuta av länge. Just nu finns det omkring 150 flaskor kvar i butikerna.


Fuller’s Old Winter Ale
(11369). 50 cl, Storbritannien, 5,3 %, 18,60 kronor
Klassiker som parar humlighet med lite brända toner. Att få en halvliter av denna för bara dryga 18 kronor är ett fynd och de 100 flaskor som finns kvar lär försvinna snabbt.


Midvinternattens Mörker
(11321), 50 cl, Sverige, Sigtuna Brygghus, 6,2 %, 23,90 kronor
En svensk kryddbomb som alla bör testa, om inte annat för att smaka hur en svensk öl kan smaka idag. Fruktig, kryddig, spännande och att det finns omkring 500 flaskor att lägga vantarna på är… underligt. Testa och förvånas.

Oppigårds Winter Ale (11320), 50 cl, Sverige, 20,50 kronor
Vinterhalvårets bästa öl? En riktigt humlig och härlig vinteröl med frukt och sötma som spelar lika bra till mat som i ensamt majestät. Saknar ditt lokala bolag denna flaska är den väl värd att beställa hem.

Underlig Jul (11326) 50 cl, Norge, Nögne Ö, 36, 70 kronor
Om Midvinternattens Mörker är exemplet på vad bryggarna i Sverige presterar idag är detta den norska motsvarigheten. Lite dyrt så klart men väl värt varenda krona. Rökig, rostad, kaffe, choklad, citrus och lite ingefära – allt i samma flaska! Detta är chansen att testa ett väldigt intressant till ett väldigt bra pris.

Passar inte dessa förslag så kan du plocka på dig godbitar som Jämtlands Julöl, Grebbestads Julöl och Nils Oscars dito – allt till riktigt bra priser. De flesta klarar sig bra till nästa jul och smakar till och med ännu bättre då.

NUVARANDE Kvalitetsöl fyndas på julrea
NÄSTA Varmt vin efter kalla åk