Hemmakryddad snaps till jul recept

Krydda din egen snaps till jul. Välj en eller ett par av våra förslag och häll på vacker flaska. Hemkryddad julsnaps är också en uppskattad present på julkalaset. Knyt ett fint sidenband runt flaskan så är paketet klart!

Juletid är snapstid för de flesta svenskar. Bodil Andersson, som är sommelier på Långbro Värdshus och specialicerad på snaps, tycker att man bör tänka mer på vilka smaker som fungerar tilLsammans när man väljer nubbe till maten. Precis som när man väljer vin.

Hur ska snapsen serveras?

– Absolut inte iskall – det är ett stort ”no no”. Många tar fram flaskan direkt ur frysen men det är dåligt på många sätt. Dels försvinner smakerna och dels är det faktiskt inte nyttigt för kroppen med iskall sprit i strupen. Snapsen ska vara sval, då kommer den till sin rätt.

Vilken snaps är din egen personliga favorit?

– Min egen hemmagjorda! Jag gör en svartvinbärssnaps som är väldigt god och fruktig. Även de som inte är så förtjusta i snaps brukar gilla den.

Så gör du Bodil Anderssons egen snaps:

  • Ta en flaska Brännvin special och blanda med 1 dl Hallands fläder och 2 matskedar citronhonung.
  • Slå blandningen över 2 dl svarta vinbär och låt det stå svalt i 4-5 dagar.
  • Sila – och sen är det klart!

 

Goda recept på hemmakryddad snaps till jul: