Krusbärsmarmelad, krusbärspaj eller het chutney ... Krusbär är inte bara goda att äta solvarma direkt från buskarna. De gröna och mörkt vinröda bären, med eller utan ludd, är också underbara i desserter – och till grillat!

Krusbärsmarmelad med kardemumma

Krusbärsmarmelad med kardemumma

Lyxig krusbärsmarmelad med pistaschnötter är gott på rostat bröd eller varma scones till en kopp nybryggt te.

 

Krusbärspaj

Små, fina fyllda krusbärspajer bakade i muffinsplåtar – somrigare kan det inte bli. Passar perfekt till glass eller vaniljsås.

Krusbärspajer

Foto: Annika Broman

Krusbärscurd

Krusbärscurd är sötsyrligt och lent pålägg på scones, rostat bröd eller skorpor till morgon- eller eftermiddagsteet.

Krusbärscurd

Krusbärskaka med toscatäcke

Krusbärskaka med toscatäcke

Foto: Ulrika Pousette

Recept på krusbärskaka med toscatäcke.

 Krusbärschutney

En sötsyrlig krusbärschutney är ett gott tillbehör till grillad fisk, kött och grönsaker men även till grytor.

Krusbärschutney

Foto: Annika Broman

Recept på krusbärschutney.

 

Krusbärsparfait (krusbärsglass)

Bjud på en svalkande krusbärsparfait. En fin puré av krusbär blandas med parfaitsmet och får stå i form att frysas. Gör en mandelkrokant att strö på vid servering.

Krusbärsparfait

Foto: Annika Broman

Recept på krusbärsparfait.