Kräftskiva – med inspiration från amerikanska södern
Cajunkryddade kräftor, pickles med ranchdipp och brödpudding med kolasås. Bjud in vännerna på en het, rustik kräftskiva med inspiration och smaker från amerikanska södern.
Drink: Old Fashioned
Old Fashioned kan man göra på flera olika sätt. Till exempel med en stor isbit istället för flera små, med sockerlag istället för en sockerbit och med eller utan vatten.
Cajunfriterade pickles med ranchdipp är frasigt och gott. Dipp och cajunblandning kan göras 3 timmar före servering, men vänta med friteringen till strax före; gurkorna är godast nyfriterade.
Creole crawfish boil med potatis, majskolvar och korv är ett amerikanskt sätt att äta kräftor på. Egentligen ska man använda okokta kräftor i en crawfish boil, men då det inte alltid går att få tag på kan man använda kokta. Se bara till att ta rätt mängd salt enligt anvisningarna i receptet.
Potatissallad med ägg, bacon, jalapeño och picklade senapsfrön
Potatissallad med ägg, bacon, jalapeño och picklade senapsfrön passar bra till kräftorna. Potatis, bacon, senapsfrön och ägg kan förberedas dagen före servering, men vänta till strax före servering med att vända ihop salladen.
Färgglad grönsaks”slaw” med chipotledressing är fräsch och god. När grönsakerna masseras med dressingen mjuknar de och får god smak. De släpper lite vätska, så låt inte salladen stå för länge; då blir den lite för blöt.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.