Den perfekta korkskruven - finns den? Det är säkert personligt men de fyra som presenteras här är bra exempel.

Billig kyparskruv från Sagaform
Billig och bra, kombinationen är inte så dum och du hittar den i den här korkskruven från Sagaform. Den har kniv, kapsylöppnare och korkskruv och du får den för dryga 30 kronor. Inte så illa om du är den slarviga typen och behöver flera. (uppe till vänster på bilden).
 

Dansk design från Stelton
Är du sugen på modern stil så är denna Stelton-variant en tidsenlig klassiker. Trots den något stela stilen så ligger den skönt i handen och fungerar toppen för korkarna. Priset omkring 300 kronor. (nere till vänster på bilden).
 

Screwpull – modern stil med stor kraft
Screwpull gör korkskruvar i plast – men det är inget dåligt material för det, du får 5 års garanti för att korkskruven ska hålla ordentligt.

Konstruktionen gör att du inte behöver ta i så mycket när du drar upp korken – vissa modeller har till och med en funktion som gör att korken skruvas ur korkskruven när det är klart. Smart och enkelt. Priset? Från 400 kronor ungefär. (uppe till höger).
 

Laguiole – korkskruvar från Frankrike
Sedan 1829 tillverkas det korkskruvar i byn Laguiole i sydvästra Frankrike. Det har man gjort så bra så att korkskruvarna är kända världen runt,  i seriösa sommelierkretsar är det nästintill ett standardverktyg.

Priset ligger på 1 500 kronor och uppåt beroende på utförande men tappar du inte bort den så är du säker på att du kan öppna vin livet ut.  Med samma korkskruv. (nere till höger).

 

Försäljningsställen:

www.1cru.se
www.lyckasmedmat.se
www.frapp.se

NUVARANDE Korkskruvar för alla plånböcker
NÄSTA Perfekta kombinationer av vin och skaldjur