I bildspelet har du beskrivningen steg för steg.
Gör så här:
1. Ta bort de små benen i mitten av den översta delen av filén genom att skära bort lite fiskkött. Skär fisken i portionsbitar, salta och låt dra 10 minuter
2. Häll vatten och fiskfond i en traktörpanna och koka upp. Lägg ner fiskbitarna i buljongen.
3. Sänk värmen och sjud fisken på svag värme under lock, cirka 2 minuter. Ta upp fisken med hålslev och lägg på varm tallrik.
4.Koka äggen i 6 minuter och spola av i kallt vatten. Skala och hacka äggen för hand eller med äggskärare i fina tärningar.
5. Vispa mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, grädden och kokspad från fisken. Låt koka under omrörning, cirka 3 minuter. Salta och peppra.
6. Vänd försiktigt ner dill och ägg i den varma såsen. Servera fisken med sås, kokt potatis och kokt broccoli.
Kokt fisk med äggsås
4 portioner, 40 minuter
cirka 600 g torskfilé
1 1/2 tsk salt
5 dl vatten
2 msk fiskfond, konc.
Sås:
2–3 ägg
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk + 1 dl grädde
1 dl silat kokspad
2 krm salt
1/2 krm vitpeppar
2 msk dill, hackad
Till servering:
Kokt potatis och broccoli
Redskap: Skärbräda, filékni, tallrikar, traktörpanna, hålslev, äggskärare
kastrull, visp, måttsats