Det är återigen dags att följa Sveriges krogelit när de satsar allt i den fruktade skånska ladan. I sjunde säsongen av tittarsuccén Kockarnas kamp får vi bland annat möta tv-kocken Erik Fröderberg, krogproffset Anna Broms samt revoltören och Punk Royale-grundaren Jocke Almqvist.

På söndag är det dags igen för en ny säsong av Kockarnas Kamp, där åtta proffskockar möts för att tävla i grenar som kräver både snabbhet, kreativitet och samarbetsförmåga.

Vid sidan om tävlingsmomenten turas kockarna om att bjuda varandra på middag och spännande historier från sina innehållsrika karriärer. Bland årets kockar märks till exempel omtalade Punk Royale-grundaren Jocke Almqvist.

– Jockes kaxiga och rebelliska attityd är uppfriskande och något helt nytt i programmet. Dessutom kan jag avslöja att hans spektakulära middag är något vi aldrig varit i närheten av tidigare, säger Gustav Carlsson.

Kockarnas kamp drar igång söndagen den 16 september klockan 20.00 i TV4.

Krogrebell och tv-kock i årets Kockarnas kamp – här är alla deltagare:

Anna Broms, Stockholm

Internationellt erkänd krögare med mycket skinn på näsan som med framgång startat upp och drivit restauranger i franska alperna, London och Spanien bland annat. Idag driver hon den hyllade restaurangen Broms på Östermalm i Stockholm.

Anna Broms

Foto: Tv4

Norbert Lang, Stockholm

Prisad legendar med extra kärlek för tryffel och sparris som började sin karriär i Stockholm på 60-talet. Tillsammans med sin yrkespartner Paul startade han på 80-talet ”Paul och Norbert” på Strandvägen som under nästan tre decennier tillhörde en av Sveriges populäraste finkrogar.

Norbert Lang

Foto: Tv4

Jocke Almqvist, Stockholm

Omtalad rebell i restaurangbranschen och en av grundarna till Punk Royale. Restaurangen som med en unik mix av respektlöshet för den traditionella restaurangupplevelsen och mat i absolut toppklass tog Stockholm med storm när det öppnade för några år sedan.

Joakim almqvist

Foto: Tv4

Sofia B Olsson, Göteborg

Nytänkande kökschef med hållbarhet i fokus och mångårig karriär på såväl Göteborgs toppkrogar som vegetariska restauranger. Driver den banbrytande Japaninfluerade fiskrestaurangen vRÅ som hon var med och öppnade 2012.

Sofia b olsson

Foto: Tv4

Erik Fröderberg, Stockholm.

Karismatisk tv-kock som bjudit på sin matkunskap och charm tv-programmen Förkväll, Här är ditt kylskåp och Sommarpratarna. Karriären inleddes som 16-åring och sedan dess har han bland annat jobbat på Operakällaren, Ulla Winbladh samt drivit flera egna restauranger i Stockholm.

 5b9a05b5d33ff 5b9a05b5d344derik froderberg.jpg

Foto: Tv4

Linnéa Liljedahl, Örnsköldsvik

Norrländsk krögare som inledde sin karriär hos Norbert Lang på hans restaurang. Nu ser hon fram emot att återse och tävla mot sin mentor i Kockarnas kamp.  Sedan sex år tillbaka driver hon och hennes sambo krogen ”Linnea & Peter’ i Örnsköldsvik, som bland annat hyllats i White Guide.

Linnea liljedahl

Foto: Tv4

Thomas Sjögren, Smögen

Matbegåvning som vann Årets kock 2015 som 23-åring och är den näst yngsta vinnaren i tävlingens historia. Med erfarenhet från Guide Michelin-stjärnade Thörnströms Kök, Swedish Taste och 28+ driver han idag finkrogen Skäret utanför Smögen.

 5b9a05d5ad402 5b9a05d5ad44athomas sjogren.jpg

Foto: Tv4

Marco Baudone, Stockholm

Branschens älskling med erfarenhet från prestigefyllda restauranger i Sverige och övriga Europa där han exempelvis har arbetat med Gordon Ramsay och Guy Savoy. Idag driver han restaurang Mama på Södermalm och på Kungsgatan i Stockholm.

Marco baudone

Foto: Tv4

 

Tidigare vinnare av Kockarnas Kamp

  • 2017 
    Tareq Taylor
  • 2016  Edin Dzemat
  • 2015 Peter J Skogström
  • 2014 Gustav Trägårdh
  • 2013 Håkan Thörnström
  • 2012 Tommy Myllymäki
    pren