Klassisk helgmeny med skinkstek och chokladmousse

Helgens meny börjar med en lätt och läcker sallad. Sedan frestar vi gommen med en skinkstek som doftar rosmarin. Till sist en ljuvlig chokladdessert i flera lager. Vår vinexpert Gunilla Hultgren Karell har valt passande viner till rätterna.

Förrätt

Spenatsallad med nötter och västerbottenost

Att dricka till:
Laurent Miquel Chardonnay Viognier 2007 (2144) Frankrike, 67 kronor.
Ett vitt vin med tilltalande smak som påminner om gula äpplen, persika
och lätt kryddighet. Fin friskhet i eftersmaken.

Varmrätt

Skinkstek med apelsin- och kardemummarostade körsbärstomater

Att dricka till:
Conde de Valdemar Crianza 2004 (12659) Spanien, 74 kronor.
Klassiskt riojavin med god plommonliknande frukt, inslag av vanilj och
fint balanserade syror.

Dessert

Chokladmousse x 3

Att dricka till:
Rietvallei Red Muscadel 2007 (8314) Sydafrika, 69 kronor (37,5 cl).
Söt, intensiv smak med inslag av sultanrussin, rosenvatten och
choklad.  Läcker och spännande.