Kladdkaka är enkelt att baka och receptet kan varieras i all oändlighet med olika smaksättningar. Vi har samlat våra mest älskade recept på kladdkaka och ger dig de bästa tipsen för att få till den rätta kladdiga segheten.

Kladdkakan – en favorit som vi kan unna oss ofta

Kladdkakan har en särskild plats i våra fikahjärtan. Lätt och snabb att göra – och alla älskar kladdkaka. Såväl stora som små. Flera av våra recept är så enkla att även barnen klarar att baka dem med braveur.

Här är våra bästa recept på kladdkaka!! 

Av alla bakverk på chokladtemat är nog kladdkakan, som är en nära släkting till den anglofila världens brownie, den mest älskade och uppskattade. Här hittar du både maffiga recept på kladdkaka med hög kakaohalt, men även kladdkaka på vit choklad.

En annan är en smal kladdkaka, eller GI-kladdkaka med rostade cashewnötter.

Hög imponeringsfaktor har en annan av kladdkakans släktingar: chokladfontanten med ett rinnande hjärta av smält choklad. Drömskt god varm med grädde till.

För en sann chokladälskare är desserten – eller fikat – måltidens höjdpunkt. En fin pralin i all ära – men kanske är det ändå den enkla kladdkakan som vinner i längden! En trogen vän när sötsuget slår till.

Allt om Mat:s populäraste kladdkaka – steg för steg-video:

Nedan hittar du fler recept på kladdkakor: