Katjas vackra glöggbuffé

Den vackra skänken hos Katja Palmdahl är dukad för fest. Det doftar ljuvligt av het glögg, tända ljus och nybakade pepparkakor. Kvällens mingelmeny bjuder på raffinerat enkla munsbitar med klockrena smaker.

Enkla, goda smakkombinationer har alltid varit ett av Katja Palmdahls kännetecken som kock. Inga konstigheter, men ändå alltid en liten överraskande twist  som får smaklökarna på gott humör.
Tillsammans med maken och kocken Patrick Palmdahl driver hon Katja Kök & Catering i Billdal, strax söder om Göteborg.
– Det är så roligt att få arbeta med allt som hör måltiden till,vi lagar inte bara mat utan bakar, gör praliner och desserter själva, berättar Katja och visar runt i butiken som även är en liten restaurang.
Överallt märks Katjas känsla för enkla och vackra inredningsdetaljer: gamla vitrinskåp, rustika bord och mjuka färger.
– Mat och miljö hör  ihop; det handlar om  helheten, säger Katja och ställer fram kvällens raffinerat enkla bufférätter.
– Alla rätter kan förberedas i god tid innan gästerna kommer. Och ambitionsnivån väljer man själv. Vill du inte baka eget bröd så finns det utmärkt bröd att köpa färdigt.

Det ska se vackert ut också

Namn: Katja Palmdahl.

Ålder: 42.
Familj: Maken Patrick, sönerna Viktor, 10 och Mattias, 6.
Bor: Vallda, utanför Kungsbacka.
Gör: Kock, kokboksförfattare och driver Katjas Kök & Catering i Billdal, söder om Göteborg.Katja Palmdahl är inte bara mån om goda smaker utan också om att maten ska presenteras vackert.

NUVARANDE Katjas vackra glöggbuffé
NÄSTA Vinskolan: De vanligaste druvorna – och hur de smakar