Kapris, ost och vin

Lätt och enkelt till middag, vad blir det då för vin till kycklingen?

Bröd- och ostbakad kyckling med kaprispotatis – låter inte det som en klassiker? Sältan från osten och kaprisen tillsammans med mildheten blir en njutbar kombination som passar bra i januari. Eller när som helst!


Casillero del Diablo Chardonnay, (nr 2075), 70 kronor, Chile

Prisvärt från producenten Concha y Toro.

Penfolds Thomas Hyland Chardonnay, (nr 6023), 104 kronor, Australien
Fruktigt med rostat fatkaraktär.


Château de Rochemorin Blanc, (nr 4128), 149 kronor, Frankrike

Smakrikt och stilfullt med nyanserad eftersmak.

Tipsen är graderade i pris och det är sommelier Tove Lind som har gjort urvalet. Kom gärna tillbaka och säg vad du tyckte om tipsen och om du har några egna dryckestips som passar bra så är det bara att kommentera!

Receptet, ja det hittar du på AlltOmMat.se – länken ligger här under.