Kalasgott med päron

Släpp in päronen i köket och låt dem sätta smak på maten. De gröna favoriterna passar inte bara i desserter utan även på mackan och i soppan.

Päron är inte bara gott, de gör gott också med sitt innehåll av vitaminer av mineraler.
1. C-vitamin. Stärker immunförsvaret och förbättrar upptaget av järn och andra mineralämnen.
2. B-vitaminer. Hjälper till vid omvandlingen från mat till muskelenergi.
3. Kalium. Deltar bland annat i regleringen av blodtrycket.
4. Kalcium. Behövs för att bilda ny benmassa och för musklernas och nervernas funktion.
5. Magnesium. Behövs för att bilda enzymer, som hjälper till att sätta i gång kroppens olika kemiska reaktioner.

Recept

Päronpaj med nötter
Tips: Servera pajen med glass eller iskall, hårt vispad grädde i stället för kolasåsen.

Rågbröd med päronsallad

Kryddig päronsoppa